Prozori od vrhunskih VEKA profila se brzo i trajno sami isplate

Novi prozori od vrhunskih VEKA profila koji štede energiju se brzo i trajno sami isplate.
Uz pomoć veoma niskih vrednosti propuštanja toplote i do Uw = 0.67 W/(m²K) naši prozori smanjuju potrošnju energije, a time i vidno štede na troškovima grejanja i hlađenja – praktično svakog dana. U proseku, na teritoriji Srbije, potrebno je korigovati sobnu temperaturu 270 dana godišnje.
Zamenom starih prozora se pored uštede energije i smanjenja emisije CO2 – štiti klima, a sama država Nemačka podstiče ovu akciju nizom mera. Svetska banka KfW npr. u svojoj ponudi ima veoma povoljne programe finansiranja.
Tipična porodična kuća može godišnje da uštedi i do 550 €, ukoliko se zamene stari prozori iz 90-tih godina sa novim sistemom SOFTLINE 70MD. Osnova proračuna: 30 m² površine prozora, cena nafte 0,75 €/l. Potencijal uštede: preko 750 l godišnje (Izvor: VEKA energetski savetnik).

Savremena prozorska tehnologija za perfektan energetski bilans

Spoj modernog termo-stakla i dobre termo izolacije zidova sa prozorima od VEKA profila pruža optimalne izolacione vrednosti, a time i odličan energetski bilans. Veoma lako se postižu svi zahtevi zakona o uštedi energije. Čak i kod prozora sa niskom potrošnjom energije kao i kod pasivnih kuća, koja postavljaju najviše zahteve termo izolacije, naši prozori predstavljaju idealno rešenje.
Već više od četiri decenije brend VEKA je širom sveta sinonim za vrhunski kvalitet profila i inovativnu tehnologiju u cilju uštede energije. To je zato što se VEKA sistemi profila proizvode isključivo prema najvišim nemačkim RAL standardima kvaliteta, klase A. Zato prozori od VEKA profila pored maksimalne toplotne i zvučne izolacije garantovano pružaju i najviši nivo sigurnosti i dugotrajnosti.