O ukrasnim panelima

U vrednost0,69
Zvučna vrednostRw = 27dB; C = -1dB; Ctr = -3dB
Spoljne pločePVC, otporan na udarce, UV stabilan, za spoljnu upotrebu 2 x 1,5mm
IzolacijaEkstrudirani polistirol prema DIN EN 13164 2 x 16mm
Interno ojačanjePVC-REC 5mm

DUAL-PVC sarađuje sa firmom Grad-Export koja je vodeći proizvođač PVC ukrasnih panela od VEKA PVC ploča (Vekaplan).

Karakteristika Grad-Export dekorativnih panela u odnosu na ostale proizvođače PVC ukrasnih panela je ta da se, pored debljine PVC ploče, povećava i debljina izolacione mase u samom dekorativnom panelu (40 mm), kao i sigurnost dekorativnog panela, jer ima ojačan profil od 5 mm.
Takva PVC ploča daje veći stepen sigurnosti od mogućih protivprovalnih aktivnosti, a daje i bolju termičku i zvučnu izolaciju.
Izgled ukrasnog panela prema datim primerima je samo informativnog karaktera, a izbor ukrasnog panela zavisi od:

 • program ukrasnog panela
 • model ukrasnog panela
 • boja ukrasnog panela (različite boje spoljašnje i unutrašnje strane ukrasnog panela)
 • broj stakala ili pun panel
 • ukoliko postoji staklo, da li je iz grupe ornament ili dekorativnog stakla
 • ukoliko postoji staklo, da li je iz grupe stakala sa većim stepenom sigurnosti (VSG)
 • izbor aplikacije
 • izbor dodatne opreme (rukohvat, zvekir, špijunka… )

Proizvodi preduzeća Grad-Export obuhvataju 10 programa ukrasnih panela:

 • Program Classic
  PVC dekorativni paneli
  Debljina 40 mm sa PVC ojačanjem 5 mm.
  Classic ukrasni panel je izrađen od PVC ploče sa klasičnim dizajnom i izraženim reljefnim bordurama. Jedina grupa panela sa ukrasnim lajsnama u staklu koje mogu biti: Siva (SL), Zlatna (GL) u debljini 8 mm ili Bela (BL) u debljini 18 mm. Kupac se može opredeliti za lajsne u beloj boji i u debljini od 8 mm ali je neophodno naglasiti. U skladu sa tehničkim podacima, samo određeni modeli imaju mogućnost ugradnje sigurnosnog stakla.
 • Program Moderna
  PVC dekorativni paneli
  Debljina 40 mm sa PVC ojačanjem 5 mm.
  Moderna ukrasni panel je izrađen od PVC ploče sa modernijim dizajnom i blago izraženijim ravnim bordurama u dva nivoa, sa mogućnošću postavljanja aplikacije. Moguće boje aplikacije od ABS-a: crvena, plava, siva, drveni dekor ili od češljanog inoksa.
 • Program Exclusiv
  PVC dekorativni paneli
  Debljina 40 mm sa PVC ojačanjem 5 mm.
  Exclusiv ukrasni panel je izrađen od PVC ploče sa masivnijim reljefnim bordurama koje su popunjene stirodurom. Dizajn ukrasnog panela izražava rustičnu notu, naročito u kombinaciji sa dodatnim ukrasima od gvožđa.
 • Program Elegant
  PVC dekorativni paneli
  Debljina 40 mm sa PVC ojačanjem 5 mm).
  Elegant ukrasni panel je izrađen od PVC ploče sa manje izraženijim ravnim bordurama sa ili bez aplikacije. Moguće boje aplikacije od PVC-a: crvena, plava, siva, drveni dekor ili od inoksa.
 • Program Premium
  PVC dekorativni paneli
  Debljina 40 mm sa PVC ojačanjem 5 mm.
  Premium ukrasni panel je izrađen od PVC ploče sa blagim ravnim izraženim bordurama koje se šire čitavom površinom panela. Moguće boje aplikacije od PVC-a: crvena, plava, siva, drveni dekor ili od češljanog inoksa.
 • Program Vizual
  PVC dekorativni paneli sa kombinacijom HPL (aplikacija)
  Debljina 40 mm sa PVC ojačanjem 5 mm.
  Vizual ukrasni panel je izrađen u kombinaciji PVC i HPL ploče kao aplikacije (standardno je obostrana aplikacija). Uklapanjem oba materijala sa različitim bojama dobija se ploča u istoj ravni. Moguće boje aplikacije od HPL-a: crvena, plava, siva, zelena ili drveni dekor prema izboru.
 • Program Future
  ALU i HPL dekorativni paneli
  Debljina 40 mm sa PVC ojačanjem 5 mm.
  Future ukrasni panel je izrađen od HPL ili aluminijumske ploče (standardno je obostrana aplikacija). Moguće boje Future panela od HPL-a: sve dostupne prema HPL dekoru boja; od aluminijuma: beli (RAL9010), sivi, zeleni i smeđ. Moguće boje aplikacije od PVC-a: crvena, plava, siva, zelena ili od češljanog inoksa.
 • Program Elite
  ALU i PVC dekorativni paneli
  Debljina 40 mm kod klasičnog krila ili 63 mm kod skrivenog krila.
  Elite ukrasni panel je izrađen od PVC ploče debljine 3 mm (izvodljivo je za modele koji nemaju rezbarene delove) ili aluminijumske ploče debljine 3 mm (bez ojačanja) sa ravnim površinama i ravnim rezbarenim delovima. PVC ploča je prema VEKA C 152 ploči u beloj boji, ostale boje nisu dostupne. Aplikacije su od Scotch Brite češljanog inoksa, a moguće je i izvođenje aplikacije od poliranog inoksa. Aplikacije na PVC panelima mogu biti od inoksa ili Abs u boji: siva, crvena, plava i zelena. Aplikacije na aluminjumskim panelima su od inoksa ili aluminijuma u defnisanoj boji prema RAL karti. Zavisno od izabranog modela, mogu se dodati dodatni dekori (aplikacije) prema datim polažajima, koji mogu biti u bojama: RAL, Zebrano light, Zebrano Dark i Karbon. Elite panel može i za klasično i za skriveno krilo.
 • Program Elite +
  Aluminijumski paneli
  Elite + ukrasni panel je izrađen od Aluminijumske ploče 3mm (bez ojačanja).
  Debljina 40 mm kod klasičnog krila ili 63mm kod skrivenog krila.
  Elite + je izrađen od aluminijumskih ploča sa rezbarenim detaljima po površini panela i nalepljenim aplikacijama od kaljeng stakla (flot 6mm ESG/ RAL 9006, flot 6mm ESG/ RAL 9005, Stopsol sivi light privablue 6mm ESG/ RAL 7031, Planibel sivi ESG/ RAL 7024). Sa unutrašnje strane se, po izboru, može nalepiti inoks aplikacija (polirana ili češljana) 40 mm oko stakla. Elite + panel može i za klasično i za skriveno krilo.
 • Program Simple
  Aluminijumski paneli
  Simple ukrasni panel je izrađen od aluminijumske ploče 1,5 mm (bez ojačanja).
  Debljina 40 mm kod klasičnog krila ili 63 mm kod skrivenog krila.
  Simple ukrasni panel je izrađen od aluminijumske ploče sa nalepljenim blago istaknutim inoks aplikacijama bez stakla. Aplikacije od inoksa mogu biti od Scotch Brite (češljanog) inoksa, a moguće je i izvođenje aplikacije od poliranog inoksa. Simple panel može i za klasično i za skriveno krilo (doplata: aluminijumska ploča 3mm jednostrano ili obostrano).