Za vrhunski kvalitet prozora i vrata – Profili klase A

Mi proizvodimo samo profile najvišeg standarda kvaliteta – klase A, prema evropskom standardu DIN EN 12608 za vrhunske prozore i vrata. Ovde je odlučujuća spoljašnja debljina zidova profila. Propisana debljina spoljašnjih zidova profila za klasu A koja ispunjava izuzetno visoke zahteve je 3 mm (tolerancija +/- 0,2 mm), što predstavlja 10% deblje spoljašnje zidove od klase B. Kod zidova u predelu žljeba i unutrašnjih zidova profila koji su ključni za spajanje čeličnog ojačanja, debljina je čak i do 20% veća. Zbog svega gore navedenog, profili klase A sa u proseku 14% više utroška materijala su znatno stabilniji i garantuju dugogodišnju funkcionalnost.
Ukoliko se štedi na debljini zidova profila, teška stakla mogu pre ili kasnije da prouzorkuju probleme: ispupčenja na profilu krila prozora ili dolazi do krivljenja čitavog prozora, a kao posledica toga se prozor ne može adekvatno zatvoriti. Profili klase A pružaju veću sigurnost od provale.

Dokazano bolji

Mnogobrojna ispitivanja su potvrdila: profili klase A – kvaliteta su zahvaljujući svojim debljim zidovima znatno stabilniji i trpe mnogo veća mehanička opterećenja nego profili klase B:
• Sila pucanja/Čvrstoća uglova
Čvrstoća je veća i do 20% kod profila klase A u poređenju sa klasom B – profili klase A su masivniji!
• Savijanje i uvijanje pri opterećenju
Profili klase A se u poređenju sa klasom B savijaju i do 12% manje – profili klase A su otporniji!
• Sila neophodna za razdvajanje zavrnutih elementa sa PVC-om
Količina sile nephodna za razdvajanje spojeva je kod profila klase A i do 20% veća od profila klase B – profili klase A pružaju okovu veću stabilnost!