MACO – Kvalitet po najvišim standardima

MACO ima sertifikat DIN EN ISO 9001:2008. MACO-EMOTION ručice proizvode se prema specifikaciji shodno RAL-smernicama, što znači da u svakom momentu odgovaraju permanentnim kontrolama kvaliteta.
Stabilno metalno jezgro je presvučeno zaštitnim slojem PVC-a debljine 3 mm. Površina je izuzetno otporna na habanje. Ogrebotine i ostale pojave usled rukovanja su jedva vidljive.
Oznake kvaliteta Harmony ručice testirane po RAL-u:
Raster položaja ručice sa 4 opruge
Metalni prsten rastera
Precizno nitovanje garantuje stabilnu vezu između ručice i rozete
Potkonstrukcija rozete fiksirana stabilizatorima

Zagarantovan kvalitet

Zbog evropske standardizacije uveden je standard DIN EN 1906 kako bi odredio zahteve i metode ispitivanja kvaka za vrata i dugmadi za vrata. Postao je punovažan na prostoru Evrope u oktobru 2001. godine i postepeno je uključivan u nacionalne propise.
Standard DIN EN 1906 određuje samo parametre performansi (dimenzije okova nisu uzete u obzir). On uvodi sistem kodova za klasifikaciju, čime je omogućeno poređenje proizvoda.
Ovaj evropski standard određuje metode ispitivanja i zahteve za četvrtke i elemente za pričvršćivanje, radne obrtne momente, dozvoljeni slobodan hod i bezbednost, ugaoni slobodni hod i postojanost usled pogrešnog poravnjavanja, statičku jačinu i otpornost na koroziju za poluge, sa oprugama i bez njih, kvaka i kugle za vrata na štitovima i rozetama. Zahtevi i metode ispitivanja su strukturirane na takav način da simuliraju svakodnevnu upotrebu: