Guardian

Istorija kompanije

Osnivanje uspešnog globalnog preduzeća Guardian započeto je 1932. godine osnivanjem kompanije Guardian Glass Company, proizvođača stakala za automobilsku industriju. Danas je Guardian Industries Corp. globalna proizvođačka kompanija sa sedištem u Auburn Hilsu, Mičigen, SAD, koja drži vodeće pozicije u proizvodnji flot stakla, gotovih staklenih proizvoda, fiberglas izolacije i drugih građevinskih materijala za komercijalno, stambeno i automobilsko tržište.

1970. godine Guardian je otvorio svoju prvu fabriku stakla u Karltonu, Mičigen, i počeo sa proizvodnjom flot stakla, proizvoda dobijenim plutanjem istopljenog stakla u kadici sa tečnim kalajem. U to vreme bio je prva kompanija koja je ušla u američku industriju stakla posle skoro 50 godina. Danas Guardian ima 28 linija flot stakla i 13 postrojenja za izradu gotovih staklenih proizvoda širom sveta. Dok je proširivao svoj posao sa staklom na globalnom nivou, Guardian je istovremeno počeo da se proširuje i u drugim sferama.

Početkom 1980. Guardian je otvorio nekoliko postrojenja za fiberglas izolaciju.

1998. kompanija kupuje Builder Marts of America, a 2000. Cameron Ashley Building Products (sada Guardian Building Products Distribution). Ovaj razvoj daje Guardianu jako i rastuće prisustvo u poslu proizvodnje građevinskih materijala u Severnoj Americi.

90-tih godina prošlog veka se takođe mogao primetiti porast mogućnosti u automobilskoj industriji. Sticanjem Automotive Moulding Company iz Vorena, Mičigen, i Lab.Radio iz Valensije, Španija, proizvođača automobilskih dodataka, postali smo prva i jedina kompanija koja proizvodi i obrađuje i staklo i dodatne proizvode za automobilsku industriju. Otvorene su nove fabrike u SAD-u i Evropi šireći ponudu i geografsku dostupnost.

Sa početkom 21. veka Guardian je ušao u period brzih inovacija u oblasti proizvoda sa dodatnom vrednošću.

2000. godine otvoren je Naučno-tehnološki Centar u Karltonu, Mičigen. Podstaknut inovacijama koje je tamo postigao, Guardian je proširio i poboljšao ponudu svojih proizvoda u komercijalnim, stambenim, enterijernim, solarnim, elektronskim i automobilskim segmentima.

2008. godine kompanije kupuje Siegel-Robert Automotive, što je kasnije dovelo do formiranja SRG Global, jednog od najvećeg svetskog dobavljača naprednih, visokokvalitetnih prevlaka za plastiku.

Danas Guardianovi proizvodi i sistemi dodaju performanse i vrednost vozilima, kućama i konstrukcionim projektima širom sveta. Sa hiljadama novih patenata, mnoštvom svežih proizvoda i nekoliko novih objekata širom sveta, Guardian je spreman da se suoči sa izazovima koji slede u narednim decenijama. Pravo je vreme za saradnju sa Guardianom!

 

Guardian proizvodni pogoni u Evropi

 

Nemačka

Flachglas

Mađarska

Oroshaza

Luksemburg

Basharage

Dudelange

Poljska

Czestochowa

Rusija

Rostov oblast

Ryazan

Španija

Llodio

Navarra

UK

East Riding of Yorkshire

Radno vreme


Smederevo Mapa
E-mail
Mapa
Kontakt

Radno vreme Centrale je svakog radnog dana od 7 do 15 časova.

Naši saloni


Naši saloni su Vam na raspolaganju svakog dana osim nedelje od 8 do 16 časova.