Srdačno Vam čestitamo

Izborom Vaših novih prozora odlučili ste se za moderan i visoko vredan kvalitet. Mi Vam čestitamo na ovoj odluci i uvereni smo da ste napravili pravi izbor. Vaši prozori su izrađeni prema najaktuelnijem standardu tehnike i stručno su ugrađeni. Sa željom održavanja Vašeg dugogodišnjeg zadovoljstva, pripremili smo Vam nekoliko saveta o pravilnoj upotrebi i održavanju, jer, kao i svi drugi građevinski elementi, tako i moderni prozori od PVC mase neizbežno podležu laganom trošenju. Ako se pridržavate kratkih uputstava u nastavku teksta, moći ćete bez većih napora održati vrednost Vaših prozora decenijama.

Malterisanje i obrada špalete

Pre početka malterisanja i obrada špaletne, površine prozora i vrata, kao i vidljive delove okova, potrebno je zaštititi folijom koja se mora odstraniti neposredno nakon završetka malterisanja i obrade špalete. Ostaci maltera kao i ostaci molerajske boje moraju se odmah isprati većom količinom vode. Ukoliko je u prostoriji zastupljena veća količina građevinske vlage, potrebno je prostoriju više puta dnevno provetravati (članak “Smišljeno provetravanje”). Nakon ugradnje poželjno je usisavanje donjeg dela prozora špicastim delom usisivača zbog uklanjanja moguće zaostalih metalnih i drugih delova koji su zaostali nakon ugradnje, a na stolariji bi mogli ostaviti tragove korozije. Neposredno nakon ugradnje potrebno je ukloniti zaštitnu foliju koja se nalazi na profilima stolarije. Za zaštitu stolarije tokom naknadnih radova i obrade potrebno je koristiti foliju i lepljivu traku koja neće ostaviti tragove lepila, niti oštetiti površinu.

Sigurnosna uputstva

Molimo Vas da pre prvog otvaranja prozora pročitate pažljivo ovo uputstvo u Vašem sopstvenom interesu. Upoznajte se detaljno sa redosledom upotrebnih funkcija za otvaranje i zatvaranje krila prozora i vrata. Obratite pažnju na znakove koji Vam upućuju na pravilnu upotrebu i rukovanje, da bi prozor ili vrata bili spremni za upotrebu i zadržali dug vek trajanja. Posebnu pažnju obratite na znakove koji upućuju na Vašu sigurnost prilikom upotrebe, pomažu izbegavanje nezgoda i zaštićuju prozor/vrata i okov od štete.

Pravilno rukovanje
Pravilno rukovanje
  • Ne pritiskajte krilo na špaletu jer može doći do preopterećenja šarki.
  • Ne izlažite prozorska krila dodatnom opterećenju (oslanjanje, ...). Pri prevelikom opterećenju postoji opasnost od pucanja šarki.
  • Osigurajte otvoreni prozor od silovitog zatvaranja. Između prozorskog okvira i krila mogu se priklještiti i ugnječiti delovi tela.
  • Ne uglavljujte predmete između okvira i krila. U cilju osiguranja prozorskog krila u otvorenom položaju možemo Vam rado ugraditi mehanički pridrživač.
 
Položaj ručice

Uvek pažljivo otvarajte i zatvarajte Vaše prozore. Prilikom rukovanja pre svega obratite pažnju na ispravan položaj ručke prozora:

  • 1. Ručka uspravno prema dole: Krilo je zatvoreno
  • 2. Ručka vodoravno: Krilo je u okretnom položaju
  • 3. Ručka pod uglom od 45°: Stepenasti kip - krilo se dovede u željeni nagibni položaj (željeni ugao kipovanja), a zatim se ručica iz nagibnog položaja vraća ka otvorenom, ali samo za 45°
  • 4. Ručka uspravno prema gore: Krilo je u nagibnom (kipujućem) položaju

Pažnja: Izbegavajte međupoložaje. Oni mogu brzo uzrokovati grešku u funkcionisanju.

Savet 4

Savet:
Može se dogoditi da se prozorsko krilo zbog pogrešnog položaja ručke u nagibnom (kipujućem) položaju i dalje može zakretati. Budite bez brige, sigurnosne makaze ga sigurno i čvrsto drže! Jednostavno stavite ručku u gornji položaj i pritisnite prozorsko krilo na okvir. Tada stavite ručku prozora u vodoravni položaj, pritisnite još jednom i zatvorite prozor (ručka uspravno prema dole). Vaš prozor je sada ponovo spreman za normalno rukovanje.

 
PDFUputstvo za upotrebu

Radno vreme


Smederevo Mapa
E-mail
Mapa
Kontakt

Radno vreme Centrale je svakog radnog dana od 7 do 15 časova.

Naši saloni


Naši saloni su Vam na raspolaganju svakog dana osim nedelje od 8 do 16 časova.