Roto NT

DUAL-PVC proizvod obuhvata okov od proizvođača Roto Frank AG serije okova Roto NT. Roto u svom proizvodnom procesu upotrebljuje posebnu zaštitu za korozivnu otpornost koja se zove RotoSil Nano. To znači da su delovi okova iz čelika ili cink - legure galvanizovani, plavo hromirani i prevučeni slojem laka - RotoSil. Standardna postavka proizvoda DUAL-PVC je sa tkz vidljivim okovom ili šarka je vidljiva sa unutrašnje strane PVC stolarije. Serija okova Roto NT je sa nosivošću šarke u pero krila od 130kg, sa standarnim sistemom zatvaranja i kipovanja pogonskog mehanizma (kip prihvatnik po širini) i rasporedom sigurnosnih tačaka prema standardu za protivprovalnu zaštitu RC1 (DIN EN 1627–1630) koji se odnosi na povećanje dodatne sigurnosti u slučajevima pokušaja odvajanju štoka od krila ili vršenja pritiska kako bi došlo do čupanja prihvatnih elemenata okova. Pozicije koje su više od 1900 mm pripadaju tkz balkonskim elementima i na njih se postavlja šnaper sa spoljnom ručicom MACO Emotion "Base". Dodatni okov, tkz leđni zatvarači postavlja se zavisno od izbora sigurnosnog modela:
Standardna sigurnost: širina: 801mm, visina: 801mm
RC (Resistance Class) 1: širina: 320mm, visina: 801mm
RC (Resistance Class) 2: širina: 320mm, visina: 490mm
Skriveni okov tkz Roto NT DESIGNO II predstavlja okov kada šarke nisu vidljive sa unutrašnje strane proizvoda i nalaze se u falcu štoka. Razlika u odnosu na vidljiv okov, pored esteskog detalja i elegancije koji takav prozor pruža, je manji ugao okretnog otvaranja od 90°.
Ručicе mogu biti, zavisno od dizajna i sigurnosne zaštite:
Ručica MACO Harmony F1 (siva) - Stabilno metalno jezgro je presvučeno zaštitnim slojem PVC-a debljine 3 mm. Površina je izuzetno otporna na habanje. Ogrebotine i ostale pojave usled rukovanja su jedva vidljive.
Ručica Roto Swing - Svojim Swing, odnosno oblim dizajnom, Vaši prozori dolaze do izražaja. Potvrda kvaliteta prema DIN EN 13126-3.
Ručica HOPPE Secustik (onemogućava nedozvoljeno rukovanje okova sa spoljne strane i uređaj za blokiranje proizvodi niz klikova - potvrda ugrađene zaštite koju možete da čujete)
Ručica greenteQ FG61.L.ER 10/37 Inox Mat - ručica sertifikovana po EN 13126-3
Ručica greenteQ FG10 sa zaključavanjem, koja pripada standardima za protivprovalnu zaštitu (RC1 i RC2).
Ručica FG SENSO ER 10/37 inox - Ima dvojaku funkciju: funkciju alarma u slučaju pokušaja provale i funkciju merenja relativne vlage u sobi.
Preko dve bočne LED lampice funkcija klimatske kontrole pokazuje korisniku prekoračenje relativne vlage u vazduhu preko 50% (55% ili 60%), te je potrebno provetriti sobu da bi se sprečila kondenzacija.
greenteQ prozorska ručica SENSO inoks je rešenje za efikasno provetravanje sobe kako bi sprečili pojavu buđi u objektu, te ne prepušta ocenu vlažnosti u prostoru slobodnoj proceni korisnika.
Aktiviranje alarma je veoma jednostavno. Pomeranjem ručice u zatvoren položaj i funkcija alarma se automatski aktivira. Nema potrebe za zaključavanjem ručice, unosa šifre ili sinhronizacije sa kontrolnom jedinicom. Vaš prozor je zatićen prilikom nasilnog pokušavanja otvaranja.
Jačina od 115 dB oteraće uljeze. Vreme trajanja alarma je do 3 minute.
Proizvod DUAL-PVC širi svoje aspekte jer Vam možemo vam ponuditi i dodatnu opremu za prozore:
230157 Drehsperre mit Schlüssel: Zaključavanje okretnog otvaranja (child safety lock), dozvoljava da se krilo kipuje ali ključ (koji nije fiksiran i može se sa sobom poneti) blokira da se krilo okretno otvara. Najčešće se koristi u dečijim sobama radi sigurnosti da dete ne pokuša otvaranje prozora (dozvoljeno je samo otvaranje na kip).
486820 Feststellschere - Blokada okretnog otvaranja u uglu od 15 do 90 stepeni (ugao prema izboru). Najčešće se koristi kod balkonskih vrata i može poslužiti kada želimo da izbegnemo dodatno fiksiranje otvorenog krila (guranje fotelje, saksije, ...)
292101 MVS-B Kontaktelement - Povezuje se sa sistemima za sigurnost vašeg doma ili se opciono može instalirati alarm sistem, uključuje se alarm prilikom svakog otvaranja prozora.
335077 MTS-Kontaktelement - Povezuje se sistemom za uštedu energije, najčešće kod hotela, odnosno onih korisnika koji za grejanje ili hlađenje koriste klima uređaje. Može se opciono instalirati kao sistem tako da se prilikom svakog otvaranja prozora ili balkonskih vrata isključuje klima uređaj.
535013 Mittelflugelbd - Šine za srednje okretno krilo ili za sistem trokrilnog prozora Zaperband, odnosno trokrilni prozor bez prečke. Na mestu prečke postavlja se, pored dodatnog okova, i lažna prečka sa obe strane pomoćnog krila. Sistem se može primeniti i za veći broj polja bez prečke.
54341 Steckgriff + Verdeckrosett MACO Harmony - Ručica sa odvojivom rozetnom. Najčeće se koristi kod PSK ili tkz kliznih sistema kada želimo da umesto fiksnog elementa definišemo otvarajuće krilo.
770965 Sigurnosna pločica - Pločica od kaljenog čelika koja se postavlja sa spoljne strane pogonskog mehanizma. Pločica sprečava da se sa spoljne strane pristupi ručici bušenjem otvora u delu pogonskog mehanizma koji prihvata ručice. Dodatna opcija koja povećava stepen protivprovalne zaštite.
245685 Ručica koja pridržava okretno krilo kako bi se omogućila dodatna ventilacija (razmak između štoka i krila: 10 mm, 30 mm, 50 mm, 70 mm).

Radno vreme


Smederevo Mapa
E-mail
Mapa
Kontakt

Radno vreme Centrale je svakog radnog dana od 7 do 15 časova.

Naši saloni


Naši saloni su Vam na raspolaganju svakog dana osim nedelje od 8 do 16 časova.